Sanwell Office Building

A natural yet modern workspace has been created in this office fitout using Austral Premium AC (Interior) Hoop Pine plywood.

Architect: Braham Architects 
Completed: 2014 
Photographer: Robert Frith

From the architects:

Located in the inner-Eastern Perth suburb of Welshpool, Sanwell's new headquarters presents a contemporary language whilst respecting the surrounding industrial precinct aesthetic, proposing a complex, sustainable solution to a constantly evolving and challenging brief.

The close collaboration between architect and client led to a radical re-imagining of the typical tilt-up industrial office, resulting in a dynamic split level, cantilevered office structure wrapped in permeable aluminium brise soleil.

This form explores the proposition of how a commercial office can sit harmoniously and responsively within its staunchly industrial context, while simultaneously maintaining a deep awareness of sustainable design principles.

 

Copyright © 2017 Austral Plywoods Pty Ltd. All Rights Reserved.